KOÜ’de Emzirme Haftası etkinliği düzenlendi

Kocaeli Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü tarafından 1-7 Ekim Emzirme Haftası kapsamında, “Emzirmeyi Destekliyoruz, Çünkü Emzirme Evrensel Bir Sorumluluğumuz” sloganıyla Emzirme Haftası Paneli düzenlendi.

 

Farklı üniversitelerden alanında uzman akademisyenlerin katıldığı ve konunun önemini farklı açılardan ele almak amacıyla düzenlenen etkinliğin moderatörlüğü Kocaeli Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ayla Ergin tarafından yapıldı.

 

“Emzirme olumsuz ruh halleri ve strese karşı koruyucu kalkandır”

Anne ruh sağlığı açısından emzirme konusunda konuşan Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Yılmaz Esencan,  emzirmenin olumsuz ruh haline ve strese karşı koruyucu bir kalkan olduğuna değindi.

 

“Emzirme zamanı = Sevgi zamanı”

Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü öğretim üyelerinden  Doç. Dr. Hava Özkan bebek ruh sağlığı açısından emzirme konusu kapsamında konuştu. Doç. Dr. Özkan, emzirmenin bebeğin sadece karnını doyurmadığını, karından çok ruhunu doyurduğunu dile getirdi. “Emzirme Zamanı= Sevgi Zamanı” ifadelerini kullanan Özkan, annelerin hiçbir şekilde emzirmeyi ihmal etmemesi gerektiğini, anne ve bebek arasında oluşacak ten temasının bebeğin ruh ve beden sağlığına birebir etkisi olduğunun altını çizdi.

 

“Emzirmenin önemini toplum kavramalı”

Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü öğretim üyelerinden  Doç. Dr. Ummuhan Yücel ise emzirmenin anne ve bebeğe uzun dönem içinde faydalarına ve yetersiz emzirmenin bir halk sağlığı önceliği olduğuna değinerek, bu tür etkinliklerin emzirmenin öneminin toplumda yeterince kavranması gerekliliği açısından önemini vurguladı.

15 Ekim 2021