“Tarihçinin Mutfağı” Konferans Serisinin İlki Gerçekleşti

Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü tarafından düzenlenen “Tarihçinin Mutfağı” konferans serisinin ilki gerçekleştirildi.

Farklı üniversitelerden, tarihin farklı alanlarında çalışmalarda bulunan uzman akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşecek konferans serisinde; uzman akademisyenlerin, çalıştıkları konular üzerinden tarihçilik açısından hangi zorluk ve problemlerle karşılaştıklarını dinleyicilerle paylaşması amaçlanıyor.

Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Şirin tarafından gerçekleştirilen açılış konuşmasının ardından Orta Doğu Teknik Üniversitesi Tarih Bölüm Başkanı ve kurucularından Prof. Dr. Seçil Karal Akgün, Amerikan Misyonerleri ile ilgili çalışmasını anlatarak çalışmasının şekillenme sürecindeki deneyimlerini aktardı.

Pek çok akademisyen ve öğrencinin katıldığı konferansta, üzerinde çokça konuşulan misyonerlik meselesinin Ermeni meselesiyle bağlantılı olabileceğinin tahmin etmenden çalışmasına başladığını belirten Prof. Dr. Akgün, Ermeni meselesinin kökenini anlayabilmek için geçmişte Ermenilerle kurulan ilişkilerin incelenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Prof. Dr. Akgün, tarihçilik mesleğini icra ederken karşılaştığı problemlerden bahsetmenin yanı sıra öğrencilerin meslek hakkında aklına gelen sorulara da ışık tutarak konuşmasını sonlandırdı.

15 Ekim 2021