Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü'den: "Yaratıcı Beyin"

Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Kartepe Park Otel'de düzenlenen İletişim ve Motivasyon Toplantısı kapsamında "Yaratıcı Beyin" başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

 

Rektör yardımcıları, dekanlar, müdürler, Genel Sekreter, Genel Sekreter yardımcıları, Başhekim, Başhekim yardımcıları, daire başkanları ile fakülte ve myo sekreterlerinin katılımı ile düzenlenen toplantıda Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, “Yaratıcılık, yaratıcılığın ilişkileri, yaratıcı beyin ve insan” üzerine bir sunum yaptı.

 

Uzun bir aradan sonra yüz yüze bir toplantıda olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, “Bugün sizlerle paylaşacağım konu başlığı Yaratıcı Beyin ve bunu alt başlığı olarak Yaratıcı Beyin ve Liderlik. Aslında çoğumuzun içinde olan yönetimsel yeteneklerimizi, duygularımızı ifade etmeye çalışacağım. Sizler yönetimsel liderlik yapıyorsunuz. O yüzden bu anlatacaklarımın içerisinde sizlere tanıdık gelen, katılım gösterdiğiniz noktalar mutlaka olacaktır.” diyerek sözlerine başladı.

 

Sunumunda ilk olarak yaratıcılığın doğasına değinen Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, insanoğlunun varoluşundan günümüze ateşin icadından, tekerleğe, tarihi yapılardan, müzik resim gibi sanat kullanımına dair yaratıcılığın doğasına değindi. “Yaratıcılık; boyutsal bir özellik değil, kendine özgü ve bireylere has süreksiz bir özellikler grubudur” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, “Yaratıcı yeteneğe sahip harika çocuklar bulunup yaratıcılıkları geliştirilip, artırılabilir mi?” sorusuna ise bunun yapılmasıyla, bilim ve sanatın birçok dalında gelişmeler sağlanabileceğine vurgu yaptı.

 

Yaratıcılığın zekayla, toplumla, çevreyle ilişkisini de aktaran Rektörümüz Prof. Dr. Hülagü, “Yaratıcılık ve doğanın rolü, yaratıcı başarı, deha ve çılgınlık, İnsan ve hakikati” konu başlıklarında da bilgiler paylaştı. Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü’nün yaptığı sunumun ardından soru-cevap bölümüne geçilen motivasyon eğitim toplantısı aile fotoğrafının çekilmesi ile birlikte sona erdi.

7 Aralık 2021