KOÜ ile KORDSA arasında örnek işbirliği

Kocaeli Üniversitesi ile KORDSA arasında sürdürülen işbirlikleri çerçevesinde Teknoloji Fakültesi’nde “Kordsa Kampus Yazılım Ofisi” kuruldu. Son teknoloji ile donatılan ofiste, Bilişim Sistemleri Mühendisliği öğrencileri proje geliştirmelerinin yanı sıra, bu ofiste eğitim alacak ve istihdam edilme konusunda da avantaj sağlayacaklar.

 

Üniversite-Sanayi işbirlikleri konusunda büyük atılımlar yapan ve her geçen gün yeni işbirliklerine imza atarak bu alanda öncü üniversiteler arasında yer alan Kocaeli Üniversitesi, hayata geçirdiği yeni bir işbirliği ile Teknoloji Fakültesi Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin eğitimine büyük katkı sağlayacak bir ofisi hayata geçirdi. KORDSA ile yürütülen işbirliği çerçevesinde kurulan Kampus Yazılım Ofisi bugün yapılan tören ile resmi olarak açıldı.

 

Törene; Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilgün Fığlalı, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Yıldırım, KORDSA Avrupa, Ortadoğu, Afrika (EMEA) Genel Müdür Yardımcısı, Volkan Özkan, KORDSA İnsan Kaynakları ve Hukuktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Eray Karaduman, Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Arif Özkan ile Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ali Türkcan, KORDSA IT Grup Müdürü Fatih Akar, KORDSA Türkiye IT Müdürü Emre Çelik, Bilişim Sistemleri Müh. Bölüm Başkanı Doç. Dr. Halil Yiğit, akademisyenler, KORDSA IT ekibi ve öğrenciler katıldı.

 

Kocaeli Üniversitesi Teknoloji Fakültesi konferans salonunda yapılan açılış töreninde Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Yıldırım, hayata geçirilen işbirliği çerçevesinde açılan ofisin önemine değindi. Yapılan işbirliğinin hem Teknoloji Fakültesi’nin ismini duyuracağını hem de mezun olan öğrencilerin istihdamına önemli katkı sunacağını ifade eden Dekan Prof. Dr. Yıldırım, “Bilişim Sistemleri Mühendisliği bölümünden mezun olan öğrencilerimizin aslında istihdam konusunda bir sorunları bulunmuyor. Ancak sektörde yönetici konumuna gelmeleri bir süreç sonucunda oluyor. Bu ofis ile birlikte mezun öğrencilerimizin sektörde yönetici olabilmeleri süreci hızlanacak. Asıl amacımız da zaten bu. Ayrıca amacımız işbirliklerimizi gelecekte daha da geliştirmektir.” dedi.

 

Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Yıldırım’ın yaptığı konuşmanın ardından ise KORDSA Türkiye IT Müdürü Emre Çelik bir sunum gerçekleştirdi. Sunumunda, Kocaeli Üniversitesi ile KORDSA arasında yürütülen işbirliğinin tarihçesi hakkında bilgi veren Çelik, projenin amacı ve hayata geçişi hakkında konuştu.

 

Yapılan açılış konuşmalarının ardından ise “Kordsa Kampus Yazılım Ofisi”nin resmi açılışı gerçekleştirildi.

3 Aralık 2021