Tıp Fakültesi Akademik Genel Kurul Toplantısı yapıldı

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı Akademik Genel Kurulu, Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü’nün çevrimiçi olarak katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Tıp Fakültesi konferans salonunda düzenlenen Akademik Genel Kurul’a Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan, KOÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Zafer Cantürk, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Hüsnü Efendi ve Prof. Dr. Ayten Yazıcı ile Tıp Fakültesi öğretim üyeleri katıldı.

 

Müzik dinletisi ile başlayan Akademik Kurul’da Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan; fakültenin durumu, akademik kadrosu ile yıl içinde yapılan bilimsel faaliyetler ve sosyal etkinliklerden bahsederken, Başhekim Prof. Dr. Zafer Cantürk ise hastanenin durumu, tedavi edilen hasta sayıları ile birlikte yapılan ve yapılmakta olan yapısal değişiklere değindi.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, yapmış olduğu konuşmasında geçtiğimiz dönem içerisinde bütün zorluklara rağmen gösterilen faaliyetler nedeniyle tebriklerini sunarken, 2022 yılının hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. Pandemi süresince hekimlerin gösterdiği insanüstü gayretin takdire şayan olduğuna vurgu yapan Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, “İnsanların evden çıkıp marketten ekmek almaya imtina ettiği günlerde, insanlara temas ederek en ağır koşullarda görevlerini yürüten arkadaşlarımız en büyük övgüyü hak ediyor.” dedi.

 

Üniversitemizin en önemli hedeflerinden biri olan araştırma üniversitesi olma yolunda Tıp Fakültesinin çok büyük katkıları olduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Hülagü, “Covid-19 için ilaç çalışmalarından, anatomi alanındaki çalışma ve patent süreçlerine kadar her alanda bilimsel faaliyet gösteren arkadaşlarımı yürekten tebrik ediyorum. Yalnızca öğreten değil aynı zamanda bilgiyi üreten bir üniversite olma yolunda ilerlerken, fakültemizin sunduğu bilimsel katkıları önemsiyor gelecekte yetiştireceğimiz öğrenciler için de son derece verimli olacağına inanıyorum.” açıklamasında bulundu.

 

Akademik kurulların istişarede bulunulması ve karşılıklı olarak sorunların dile getirilmesi açısından önemli olduğuna değinen Rektörümüz Prof. Dr. Hülagü, “Beklentimiz; bilimsel çalışma ve proje sayılarının arttırılması, kente ve insanlara en çok temas eden yüzümüz olan hekimlerimizin bizi en iyi şekilde temsil etmeye devam etmeleridir.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı Akademik Genel Kurulu, soru-cevap bölümü, karşılıklı temenni ve dileklerin ardından sona erdi.

29 Aralık 2021