Engelli öğrencilerimiz için istihdam eğitimi gerçekleştirildi

Kocaeli Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Birimi organizasyonluğunda bugün İŞKUR ve İş Kulübü tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında engelli öğrenciler için CV yazma, iş bulma, iş başvurusu ve iş kanunlarına göre istihdam ve staj olanakları konularında çevrimiçi bir eğitim düzenlendi.

 

Eğitim, Kocaeli Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Engelliler Araştırma ve Uygulama Birimi Koordinatörü Prof. Dr. Elif Karagün’ün açılış konuşmasıyla başladı. Prof. Dr. Karagün, konuşmasında: "Öğrencilerimizin kariyer yolculuklarında daha sağlıklı yürüyebilmeleri için bu eğitime destek veren Kocaeli İŞKUR İl Müdürlüğü İş Kulübü ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ediyorum" ifadelerinde bulundu.

 

“Algıların pozitife çevrilmesiyle gelişecek”

İŞKUR İstihdam Şube Müdürü İlhami Çelik, engelli arkadaşların yılda bir gün anılmasının yeterli olmadığını ama bugün yapılan işlerin önem taşıdığını belirterek, “Engellilerin önündeki temel sorun onların çevresindeki negatif algılardır. Engellilerin bireysel olarak kendilerini geliştirmesi ve bu algıyı yıkması önemli bir durum” diye konuştu.

 

Kocaeli’de 8740 engelli çalışan olduğunu ve 1250 kayıtlı engellinin iş aradığını belirten Çelik, “İstihdama girişte engellilerin yaşadıkları sorunları biliyoruz. İşverenlerin algılarının pozitife çevrilmesiyle gelişme kaydedileceki” ifadelerini kullandı.

 

Kocaeli İŞKUR İl Müdürlüğü İŞKUR Engelli İş Koçu Seda Hasırcı Mustak ve İş Kulübü Lideri Zeynep Şengül Akkuzu tarafından iş arama, CV hazırlama, mülakat teknikleri ve mesleki gelişim konularında bilgiler paylaşıldı.

 

Eğitim, öğrencilerin soru cevaplarıyla son bulurken, etkinliğin bitiminde katılımcılara e-sertifika verildi.

 

Haber: Musa Karagöz (BHİ/RATAM)

3 Aralık 2021