KOÜ Göz Hastalıkları ABD’ye En İyi Araştırma Ödülleri

Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Plastik Sanatlar Sanatta Yeterlik Programı öğrencisi Uğur Avcı, ‘Üniversite Öğrencileri İçin Resim Yarışması’nda birinci oldu.

 

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) tarafından düzenlenen ve Türkiye’de resim alanında uzun soluklu yarışmalardan biri olan ‘Üniversite Öğrencileri İçin Resim Yarışması’nın 17.’si İstiklal Marşı’nın Kabulünün 100. Yılı anısına gerçekleştirildi. KSÜ 17. Üniversite Öğrencileri İçin Resim Yarışması’nda, Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Plastik Sanatlar Sanatta Yeterlik Programı öğrencisi Uğur Avcı Birincilik Ödülü almaya hak kazandı.

 

Uğur Avcı, yarışmada derece aldığı resmini açıklarken, insan hayatının birçok zamanını gözlemlediğimiz noktalarda, geçmiş yaşantıları anlamlı kılan objeler olduğunu, bu objeleri resminde konu ile bağlantılı bir şekilde kurguladığını, ayrıntıların aslında kişisel noktalarımızı oluşturduğunu, çalışmalarında realizmin etkilerini ön plana çıkartıp, duygularını ayrıntılarla özdeşleştirdiğini belirtti. Objelerde gördüğü her ayrıntıyı, sadece realizmin etkisinde kalmayıp, objeler yoluyla insanların yaşanmış birçok an’ı ya da tanıklık ettikleri birçok olayı tekrar yaşamalarına gönderme yaparak tuvaline aktarmaya çalışan Avcı’nın objelerini gerçeklik duygusu içerisinde her şeye tanıklık etmiş dilsiz varlıklar olarak tanımlayabiliriz.

27 Aralık 2021