KOÜ Göz Hastalıkları ABD’ye En İyi Araştırma Ödülleri

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı, TOD 55. Ulusal Kongresi’nde en iyi araştırma ödüllerinin sahibi oldu.

 

Oftalmoloji alanında ülkemizde faaliyet gösteren ve tüm oftalmologları çatısı altında toplayan tek dernek olan Türk Oftalmoloji Derneği’nin bu yıl 55.si düzenlenen Ulusal Kongresi’nde Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı en iyi araştırma alanında ilk üç ödülün de sahibi olmaya hak kazandı. Tıpta uzmanlık eğitimleri sırasında yaptıkları tez çalışmaları bu yılki ulusal kongrede en iyi araştırma alanında katılan yüzlerce proje arasından birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödüllerini kazanan uzman hekimler gururluydu.

 

Birincilik ödülünü ‘ Tavşanlarda Uygulanan Deneysel Glokom Filtran Cerrahisi Sonrası Tirozin Kinaz İnhibitörü Nintedanib Uygulamasının Skar ve Fibrozis Oluşumu Üzerine Etkisinin Mitomisin C ile Karşılaştırılmalı Olarak İncelenmesi’ isimli araştırmasıyla Dr. Refref Yüksel, ikincilik ödülünü ‘Tavşanlarda Oluşturulan Korneal Alkali Yanık Modelinde Yara İyilşemesinde ve Korneal Skar Oluşumunun Önlenmesinde Keratinosit Büyüme Faktörü-2 ve Sinir Büyüme Faktörünün Etkisi’ isimli araştırmasıyla Dr. Şebnem Kaya ve üçüncülük ödülünü ‘Oksidatif Hasar Modeli Oluşturulan ARPE-19 Hücrelerine Farklı Dozlarda Uygulanan Kurkumin, Krosetin ve Luteinin Antioksidan ve Apoptoz Üzerine olan Etkilerinin Karşılaştırmalı Olarak İncelenmesi’ isimli araştırmasıyla Dr. Kübra Demirci Küçük aldı.

 

Projeleri Kocaeli Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Proje Koordinasyon Birimi tarafından desteklenerek Kocaeli Üniversitesi Deneysel Tıp Araştırma ve Uygulama Birimi (DETAB), Kocaeli Üniversitesi Histoloji ve Embriyoloji Ana Bilim Dalı ve Kök Hücre ve Gen Tedavileri Araştırma ve Uygulama Merkeziyle (KÖGEM) birlikte yürütülen çalışmalarını tamamlayan hekimlerimiz araştırmalarını uluslararası bilimsel platformlarda da duyurmaya hazırlanıyorlar.

27 Aralık 2021