DYO’dan “Toz Boya Teknolojisi”  ve “Otomotiv Tamir Boyacılığı” Uygulamalı Seminerleri

Ford Otosan İhsaniye Otomotiv MYO ve DYO Boya Fabrikaları San. Tic. A.Ş. şirketi organizasyonu ile Toz Boya Teknolojisi ve Otomotiv Tamir Boyacılığı konularında seminer ve uygulama eğitimlerine ait teorik ve uygulamalı iki adet seminer gerçekleştirildi.

 

İlk olarak, 14.12.2021 tarihinde DYO Boya Toz Boya Teknik Servis Müdürü Murat Özçelik, Toz boya hammaddeleri ve özellikleri, üretimi, kalite kontrol testleri, renk bilgisi ve toz boyaların uygulanması konularında teorik bilgilerin aktarılmasının ardından, farklı tip uygulama tekniklerinden bahsedilerek örnek bir metal parçaya boyama işlemi yapıldı.

 

İkinci adımda ise 21.12.2021 tarihinde DYO (İzmir) Oto Tamir Boyaları Teknik Servis Ekip Lideri Ufuk Özkan ve Eğitim ve Renk Sorumlusu Özay Ateş konu hakkında teorik bilgileri aktarmasına müteakip Okul boya atölyesinde tamir boyacılığı konusunda uygulamalar yapıldı. Öğrencilerimizin katıldığı bu uygulamalarda, tamir işlemi öncesinde otomotiv yüzeyinde gerçekleştirilen ön hazırlıklar ve boya uygulamaları tüm aşamalarıyla aktarıldı.

 

Uygulamalı seminerler sonunda paylaştıkları bilgiler ve öğrencilerimize katkıları sebebiyle Murat Özçelik, Ufuk Özkan ve Özay Ateş’e teşekkür belgeleri takdim edildi.

27 Aralık 2021