22 Aralık Dünya Paramedik Günü kutlandı

Kocaeli Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliği kapsamında dün Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Konferans Salonu'nda 22 Aralık Dünya Paramedik Günü kutlama programı düzenlendi.

 

Kocaeli Üniversitesi Acil Yardım Programı Öğretim Görevlileri Serap Arsal Yıldırım ve Ümit Atasever’in koordine ettiği programa, Kocaeli Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü  Öğretim Üyesi Dr. Ayşe Ak, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Pınar Koçkaya, Kocaeli Üniversitesi Kocaeli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Öğretim Görevlisi Dr. Burcu Yüksel, Kocaeli 112 İl Ambulans Başhekimliği Eğitim Koordinatörü Dr. Aysun Akalın ve Meslek Yüksekokulundan öğrenciler katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Ak, 22 Aralık Dünya Paramedik Gününü kutladı. Kocaeli Üniversitesi Acil Yardım Programı Öğretim Görevlisi Serap Arsal Yıldırım Paramedik mesleğinin dünyada ve Türkiye’de tarihsel gelişimi hakkında bilgi verdi. Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Pınar Koçkaya Paramedik eğitiminde simülasyon kullanımı, Kocaeli Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Öğretim Görevlisi Dr. Burcu Yüksel Paramedik eğitiminde yurt dışı staj ve eğitim olanakları, Kocaeli 112 İl Ambulans Başhekimliği Eğitim Koordinatörü Dr. Aysun Akalın mezuniyet sonrası Paramedik eğitimi konularında sunum gerçekleştirdi.

 

Programın son bölümünde Kocaeli Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı mezun öğrencilerinden Paramedik Aleyna Oğuzkurt meslek hayatına geçiş süreci ve çalışma şartlarıyla ilgili öğrencilere bilgi verdi. Programda geçtiğimiz yıl Covid-19 nedeniyle vefat eden eski Kocaeli Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Yunus Taş anıldı.

 

Program Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden öğretim görevlileri ve öğrencilerinin müzik dinletisiyle sona erdi.

 

Haber: Musa Karagöz (BHİ/RATAM)

23 Aralık 2021