KOÜHA, Gazetecilik Eğitimine katıldı

İzmit Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) Müdür Yardımcısı Hayriye Sultan Tunç ve Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Kezer, Elif Sorgun ve Melissa Öztürk’ün sunduğu Güne Bakış programına konuk olarak özel yetenekli çocuklar için hazırlanan ‘A Gifted For Gifted’ projesi hakkında dinleyicilere bilgiler verdi.

 

‘’Özel Yetenekli Öğrenciler İhtiyaç duydukları üst düzey eğitimi BİLSEM’de alıyorlar’’

Özel yetenekli öğrenciler için tasarlanan projenin hazırlık aşamasına değinen Doç. Dr. Fatih Kezer, Kocaeli Üniversitesi ve BİLSEM’in eş başvuru sahibi olduğu projenin 2018 yılında başladığını akabinde resmi olarak 2021 yılında projenin kabul edildiğini söyledi. Doç. Dr. Kezer, projenin genel amacının özel yetenekli öğrenciler için uygun eğitimin sağlanması olduğunu belirterek, bu proje ile özel yetenekli öğrenciler için uzaktan eğitim modülü oluşturmayı da hedeflediklerini ifade etti.

 

İzmit Bilim ve Sanat Merkezi Müdür Yardımcısı Hayriye Sultan Tunç, A Gifted for Gifted projesi kapsamında verilecek eğitimlere ve BİLSEM’lerin özel eğitimdeki yerine değinerek: ‘’BİLSEM olarak özel yetenekli öğrencilere doğrudan eğitim veriyoruz. Bu kapsamda üstün yetenekli öğrencilerin eğitiminde rol oynayan kurumlardan bir tanesiyiz.  Özel yetenekli öğrencilerimiz normal okullarının dışında kurumumuza haftada 1-2 gün gelerek ihtiyaç duydukları üst düzey eğitimi alıyorlar’’ şeklinde konuştu.

 

‘’Niteliklerinin artmasını hedef aldık’’

Projenin ihtiyaçlarla doğru orantılı olarak gerçekleşeceğini, projenin başlangıç hedefinin üstün yetenekli çocuklara eğitim veren insan kaynaklarının geliştirilmesi olduğunu vurgulayan Tunç: ‘’Bu proje ile ailelerin üstün yetenekli öğrencilere yönelik farkındalık kazanmasını ve normal devlet okullarında üstün yetenekli çocuklara eğitim veren öğretmenlerin niteliklerinin artmasını hedef aldık’’ dedi.

 

‘’Çalışmaları öğrenciler de yönetebilir’’

Kocaeli Üniversitesi ile böyle bir projede iş birliği yapmaktan memnun olduklarını dile getiren Tunç, özellikle akademik alanda üstün yetenekli öğrencilerle ilgili çalışma alanının açık olduğunu ve bu çalışmaları öğrencilerin yönetebileceğini belirtti. Tunç: “Akademisyenlerin üstün yetenekli öğrencilerle ilgili çalışma yapması hem ulusal hem de bölgesel çapta üstün yetenekli öğrencilere büyük katkı sağlayacak ve akademik becerilerini geliştirmeye yönelik olacaktır. Planlama ve izleme takibi konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Daire Başkanlığı tarafından teorik olarak izleneceğiz. Çalışmanın tematik olarak izlemesi de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak” ifadeleriyle konuşmasını sonlandırdı.

 

Haber: Ebru Zeytun (BHİ/RATAM)

22 Aralık 2021