KOÜHA, Gazetecilik Eğitimine katıldı

Kocaeli Üniversitesi Haber Ajansı (KOÜHA) öğrencilerinin de katılımıyla, İnside Turkey ve News Lab Turkey tarafından hazırlanan ‘Yerel Gazeteciliği Güçlendirme Projesi’ 18-19 Aralık tarihlerinde gerçekleştirildi

 

Eğitimin ilk gününde Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Akademi Direktörü Orhan Şener ve Gazeteci Gonca Tokyol, ikinci günde Gazeteci Ahmet Alphan Sabancı ve Arama Motoru Optimizasyonu Uzmanı (SEO) Onur Poyraz Kaya; gazetecilik, gazetecilikte gelir kaynakları, arama motoru ve sosyal medya konularında aktarımda bulundular.

 

Eğitimin detayları

Orhan Şener; reklam, hibe programlarına başvuru, kitle fonlaması, abonelik ve üyelik modelleri hakkında bilgiler verirken ilk günün ikincisi konuşmacısı Gonca Tokyol; gazetecilik mesleğinde objektiflik, haber yazımı ve haber toplama ile ilgili tüyolar aktardı.

 

Eğitimin ikinci gününde uzmanlık alanı SEO olan Onur Poyraz Kaya; Google Analytics ve yeni gazetecilik akımlarına dair bilgiler paylaştı. Eğitimin son konuşmacısı Ahmet Alphan Sabancı ise; gazetecilikte sürdürülebilir finansal gelişim, gelir modelleri konularında paylaşımda bulundu. Sabancı haber sitelerinin temalarını inceleyerek, örneklendirmeler verdi.

 

Haber: Göktuğ Er (KOÜHA)

22 Aralık 2021