Üniversitemiz, Mağdur Odaklı Adalet Buluşmaları toplantısına katıldı

Adalet Bakanı Sayın Abdulhamit Gül'ün katılımlarıyla gerçekleştirilen "Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı - Mağdur Odaklı Adalet Buluşmaları" konulu toplantıya Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü ile üniversitemizden öğretim üyeleri de katıldı.

 

Adalet Bakanlığı tarafından Kocaeli Kongre Merkezinde düzenlenen toplantıda, il protokolünden çok sayıda isim yer alırken üniversitemizden; Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Keskin, Hukuk Fakültesi öğretim üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Faruk Yasin Turinay, Dr. Öğr. Üyesi Merve Acun Mekengeç,  Ar. Gör. Mürvet Ece Büyükçalık, Ar. Gör. Murat Esmer, Ar. Gör. Burcu İrge, Ar. Gör. Sultan Çamak, Ar. Gör. Habibe Dinç, Ar. Gör. Barış Mıdık, Ar. Gör. Zuhal Yağcı, Ar. Gör. Diyar Çakmak, Ar. Gör. Habibe Rabia Yıldız, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Figen Paslı, Kadın Sorunları Araş. Ve Uyg. Mrkz Müdür Yrd. Dr. Öğretim Üyesi Ayşegül Gökalp Kutlu ve Çocuk Koruma Merkezi Müdürü Prof. Dr Ayşen Coşkun katılım gösterdi.

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantının açılış konuşmalarını Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Habip Korkmaz, Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Daire Başkanı Ramazan Gürkan, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ile Adalet Bakanı Abdulhamit Gül yaptı. Kocaeli’de bulunmaktan mutluluk duyduğunu ve bu kentin ülkemizin en kıymetli şehirlerinden bir tanesi olduğunu ifade eden Bakan Gül, “Mağdur odaklı adalet buluşmaları toplantılarını çok önemsiyorum. Bu toplantıda da önemli verilerin ortaya çıkacağına inanıyorum. Vatandaşımızın hakkını, hukukunu, beklentisini karşılamak zorundayız. Mağdur olmuş bir vatandaşımızı adliyede tek başına bırakmıyoruz. Mağdurun elinden tutan, gözyaşını silen bir sistemi hayata geçiriyoruz.” dedi.

 

Açılış konuşmalarının ardından Adalet Bakanı Abdulhamit Gül kentte gerçekleştireceği bir dizi ziyaret kapsamında toplantıdan ayrılırken, toplantı grup çalışmaları ile devam etti.

3 Aralık 2021