KOÜ Hit Atölye öğrencilerinden kariyer sohbetleri

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Atölyesi (HİT Atölye) öğrencileri “Kariyer Sohbetleri” kapsamında Özel Kartepe Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Halkla İlişkiler Sorumlusu Nazan Özkök’ü ziyaret etti.

 

Sağlık sektöründe başarılı bir halkla ilişkiler yönetiminin nasıl uygulanması gerektiğini anlamak ve bu alanda kariyer yapmak isteyen öğrencilere yol göstermek amacıyla gerçekleştirilen ziyarette, Halkla İlişkiler Sorumlusu Nazan Özkök, mesleki deneyimlerinden bahsederek öğrencilerin sorularını yanıtladı.

 

Sağlık sektöründe başarılı bir halkla ilişkiler yönetimi için en temel hususun “insan sevmek” olduğunu belirten Nazan Özkök, “Hastanemize gelen her hastamızla en yakından ilgilenip buradan memnun ayrılmaları için uğraşıyoruz. Sağlık sektöründe standart diyebileceğimiz bir halkla ilişkiler işleyiş sistemi bulunmadığından dolayı yönetim tarafından bildirilen birçok farklı görevleri yerine getiren, hasta ve yakınlarının kuruma ilişkin şikayetlerini ve dileklerini ilettikleri bir birim olarak çalışıyoruz. Amacımız hastaların güvenini sağlamak ve kurumumuz için itibar oluşturmak. Bu yüzden iletişim, bizim mesleğimizin yapı taşı” dedi.

 

HİT Atölye öğrencilerine bireysel kariyerinden ve mesleki deneyimlerinden bahseden Özkök, “Eğitim çok önemli ancak asıl zorlukları iş hayatına geldiğimizde anlıyoruz. Bu zorlukların üstesinden gelebilmek için işi sevgiyle yapabilmek önemli. Bu nedenle bu mesleği seçecek öğrencilere vereceğim tavsiyelerden bazıları şunlardır; insan sevmek, saygı duymak ve empati yapabilmek. Bu meslekte çok fazla insan tanıdım, bunun sebebi de sevgi, saygı ve empatiyle sürdürdüğüm iletişimin kuvvetli olması” dedi.

 

İletişim fakültesi öğrencilerine, yabancı dile ağırlık vermelerini, kendilerini sınırlı bırakmamalarını ve her konuda geliştirmelerini de tavsiye eden Özkök, ‘’mesleğimde başarılı olmamın sırrı insan sevmek’’ diyerek sözlerini bitirdi.

17 Aralık 2021