KOÜ’den “Temel Arabuluculuk Eğitimi” fırsatı

Kocaeli Üniversitesi Kariyer Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bilsen Bilgili Gizem Uçar ve Melissa Öztürk’ün sunduğu Güne Bakış programına konuk olarak Kocaeli Üniversitesi Kariye Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi yürütücülüğünde gerçekleştirilen “Temel Arabuluculuk Eğitimleri”ne ilişkin konuştu.

 

“Amacımız, hedef kitlemize destek olabilmek”

Doç. Dr. Bilsen Bilgili konuşmasına, KOÜ Kariyer Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin Nisan 2020 tarihinde kurulduğunu hatırlatarak başladı ve kuruluşundan bu yana geçen süre içerisinde etkinlikler, eğitimler ve çeşitli projelerle oldukça aktif çalışarak önemli bir performans gösterdiklerini ifade etti.

 

Doç. Dr. Bilgili, Kariyer Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin hedef kitlesinin mevcut öğrenciler, mezun öğrenciler, idari ve akademik personel ile Kocaeli Üniversitesi’ne gelmek isteyen aday öğrenciler olduğunu belirterek, “Merkezimizin amacı, hedef kitlelerin kariyer yolculuğunda yol haritalarını çizmek, stratejilerini belirlemek ve onlara kendilerini geliştirmeleri yönünde destek vererek çeşitli eğitim ve etkinlikler düzenlemektir. Bu vesileyle, paydaş olan diğer üniversite mezunlarının da kariyer gelişimine ulusal düzeyde katkı sağlayarak fayda üretmekteyiz. Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezlerinin bağlı olduğu, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin Yetenek Kapısı Platformu da bu esas ile çalışıyor. Kariyer Merkezimizin sunduğu kariyer faaliyetlerinden, birincil hedef kitlelerimizin yanı sıra tüm üniversitelerin öğrencileri ve mezunları da yararlanabiliyor” şeklinde konuştu.

 

“Adaylar internet sitemizi güncel olarak takip etmeli”

Temel Arabuluculuk Eğitimi’nin 84 saatlik bir eğitim programı olduğunu söyleyen Doç. Dr. Bilgili, eğitimin Çatışma Yönetimi, Müzakere, İletişim Teknikleri, Uyuşmazlık Çözümü ve Davranış Psikolojisi gibi konuları içerdiğini dile getirdi. Doç. Dr. Bilgili, eğitime katılabilmek için Hukuk Fakültesi mezunu olmak ve 5 yıl mesleki deneyime sahip olmak gerektiğini aktararak, “Eğitimlerimiz 30 kişilik gruplardan oluşuyor. Eğitime başvurmak isteyen adaylar Kocaeli Üniversitesi Kariyer Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin internet sayfasını güncel olarak takip etsinler. Kayıt süreci ön kayıt ve kesin kayıt olmak üzere iki aşamadan oluşuyor” ifadelerini kullandı.

 

“Farklı illerde de eğitim vereceğiz”

Kocaeli Üniversitesi Kariyer Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bilsen Bilgili, Arabuluculuk uygulamalarının dünyada son yıllarda hukuk sistemine yeni katılan bir uygulama olduğunu belirterek, Türkiye’de de Arabuluculuk Uygulamalarının öneminin ve işlevinin arttığını söyledi. Doç. Dr. Bilgili, Temel Arabuluculuk Eğitimi’nin sınava girecek ve yetki belgesi alacak adaylar için gerekli bir eğitim olduğunu vurgulayarak, “Eğitimlerimiz şimdilik Kocaeli ilinde veriliyor ancak bildiğiniz üzere Kocaeli Üniversitesi’nin mezunlarına ulaşabilmek için Türkiye’nin birçok ilinde de eğitimler açmak için çalışmalarımız devam ediyor. Adaylardan bizi takip etmelerini istiyoruz. Bu alanda çalışmalar yapan hukuk mensuplarından, yakın çevrelerini ve eğitimden yararlanmak isteyen başta Kocaeli Üniversitesi mezunları olmak üzere, Hukuk Fakültesi mezunlarını Kocaeli Üniversitesi’nin bu eğitimine yönlendirmeleri konusunda destek bekliyoruz” ifadeleriyle konuşmasını sonlandırdı.

 

Haber: Musa Karagöz (BHİ/RATAM)

16 Aralık 2021