Carbon Girişimcilik Programı ve Sektörel Trendler

Kocaeli Üniversitesi Teknopark A. Ş. ve Kocaeli Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş. işbirliği ile yürütülen CARBON Girişimcilik Programı kapsamında; akademisyenler ile öğrencilere yönelik "Carbon Girişimcilik Programı ve Sektörel Trendler" adlı bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

 

Mühendislik Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilgün Fığlalı, Kocaeli Üniversitesi Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Oğuzhan Urhan, Kocaeli Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İsmet Tıkız, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

Programın açılış konuşmalarında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilgün Fığlalı, araştırma üniversitesi olma yolunda faaliyetlerini etkin bir şekilde sürdüren üniversitemizin pek çok sıralama endeksinde yerini her geçen yıl yükselttiğini belirtti. Yenilikçi fikirlere sahip girişimci adaylarına destek olmak amacıyla Carbon Girişimcilik Programı'nı hayata geçirdiklerini ifade eden Prof. Dr. Fığlalı, "Kocaeli Üniversitesi Teknopark A. Ş. ve Kocaeli Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş. işbirliği çerçevesinde hayata geçirilen program ile birlikte katma değeri yüksek, ileri teknoloji ve inovatif girişimlerin ülkemize ve dünyaya kazandırılması amaçlanmaktadır." dedi.

 

Geçmis dönemde bugünkü kadar imkanların fazla olmadığını söyleyen Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Oğuzhan Urhan, "Bu tür programlar girişimci olma yolunda siz öğrencilerimize yön gosterme açısından oldukca kiymetli. Bu programın ciktisi olarak güçlü firmaların ortaya çıkacağına inanıyorum. Projeye başvurular halen devam ediyor. Fikirleriniz ile projeye başvuru yapın." çağrısında bulundu.

 

Teknoloji Transfer Ofisi Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İsmet Tıkız ise yaptığı konuşmada günümüz dünyasında en değerli şeyin bilgi ve fikir olduğuna vurgu yaptı. KOÜ TTO'nun; sanayiciye, akademisyenlere, girisimcilere, öğrencilere arayüz görevi görerek destek olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Tıkız, "En büyük hedefimiz; üniversite-sanayi işbirliklerinin güçlendirilerek, katma değeri yüksek teknolojik ürünler geliştiren, ulusal ve uluslarası piyasada ticarileştirilerek ülkenin ekonomik gelişmesine katkı sağlayan, alanında ilk tercih edilen ve referans alınan bir merkez olmak. Bu kapsamda da Carbon Girişimcilik Programı'nın bir parçası olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz." dedi.

 

Açılış konuşmalarının ardından; KOÜ Teknopark & CARBON Girişimcilik Programı ile ilgili Nesrin Özbay Aydın, KOÜ TTO A.Ş. ile ilgili de Dr. Ahmet Şen bilgilendirme sunumları gerçekleştirdi. Program kapsamında ayrıca, K7 Yazılım Direktörü Yusuf Şentürk “Akıllı Şehirler ve IoT”, Bimser Çözüm Müşteri Başarıları Yöneticisi Erol Eryiğit ile Yazılım Ekip Lideri Özgür Tıpırdamaz “Yazılım Sektöründe Trendler ve Kariyer İmkanları”, Kentkart A.Ş. Proje Müdürü M. Bekir Yeşil “Akıllı Ulaşım Sistemleri” ve Genetek Enerji Sistemleri Genel Müdürü Prof. Dr. Bora Alboyacı “Elektrik Güç Sistemleri ve Trendleri” başlıklı konuşma yaptılar.

15 Aralık 2021