Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nde, Afet Eğitimi verildi

Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nde AFAD Eğitim ve Müdahale Şefi Sebahattin Yaşa idaresinde afet eğitimi ve tatbikatı yapıldı.

 

İçişleri Bakanlığı tarafından ilan edilen “2021 Afet Eğitim Yılı” faaliyetleri kapsamında, Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nde verilen afet eğitim seminerinde; deprem, yangın ve diğer acil durum koşullarında yapılması gerekenlere dair bilgiler aktarıldı.

 

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğrencileri, akademik ve idari personelin katıldığı eğitimde; bireylerin hem yaşam alanlarında hem de kamusal alanlarda afet anında sahip oldukları sorumluluklar anlatıldı. Özellikle deprem anında can ve mal kaybını önlemek adına yapılması gerekenlerin anlatıldığı sunumda; yerleşke öğrencilerinin ve personelin birlikte hareket ederek afet anındaki krizi nasıl yöneteceklerine dair eğitimler verildi.

 

Seminerin devamında AFAD Eğitim ve Müdahale Şefi Sebahattin Yaşa, tüm yerleşkeyi kapsayan tatbikatta binaların boşaltılması, toplanma alanlarında bir araya gelinmesi ve diğer önemli konularda katılımcılara bilgilendirmelerde bulundu.

14 Aralık 2021