KOÜ’de Sektör Günleri’nin sekizincisi gerçekleştirildi

Kocaeli Üniversitesi IEEE Güç ve Enerji Toplumu Kulübü tarafından Teknoloji Fakültesi Farabi Konferans Salonu’nda bugün Sekizinci Sektör Günleri etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe Kocaeli Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Konuk Öğretim Üyesi ve Elektrik Yüksek Mühendisi Yetkin Saner, Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Bekir Yıldız ve mezun öğrenciler katıldı.

 

“Gençliğe hayranım”

Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Elektrik Yüksek Mühendisi Yetkin Saner gençlerle böyle bir etkinlikte olmaktan gurur duyduğunu belirterek, “Biz bu üniversitenin kuruluşundan beri içerisindeyiz. Kuruluş döneminde askeri çadırlarda çalışmalarımızı gerçekleştirdik. O günlerden bu günlere kadar hocalık görevimi sürdürmeye çalışıyorum. Binlerce öğrenci yetiştirdim, hepsinin gururunu üzerimde taşıyorum. Üniversitemizde hocalık yapan hocalarımıza da katkılarım olmuştur. Artık yaşım itibari ile ders veremesem de konuk hoca olarak aranızda bulunuyor ve size yardımcı olmaya çalışıyorum. Hocalarımız bana “Hocaların Hocası” unvanını vererek beni çokça gururlandırdılar. Sayamayacağım kadar çok öğrencim var. Her gittiğim ilde mutlaka meslektaşımız olmuş öğrencilerimle karşılaşıyorum. Ama şimdiki gençliği görüyorum, biz onlar gibi değildik. Ben bu gençliğe hayranım, çok seviyorum ve çok beğeniyorum. İnşallah bu gençlik ülkemizi Atatürk’ümüzün istediği medeni ülkeler seviyesine ulaştıracaktır. Bizlerin yüzünü güldüreceklerdir” ifadelerini kullandı.

 

“Etkinlikler öğrencilerimize vizyon katıyor”

Prof. Dr. Ali Bekir Yıldız öğrencileri etkileyen bu tür etkinliklerin gerçekleşmesinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Maddi manevi bu etkinliklere destek olmaya çalışıyorum.  Bu etkinlikler çok kıymetli. Çünkü mezunlarımızın başarısı, gerçekleştirdikleri sizi meraklandırıyor, heyecanlandırıyor ve vizyon katıyor. Biz hocalar derslerde her ne kadar geleceğe dönük mesajlar versek de mezunlarımızın sunumları sizin üzerinizde çok daha etkili oluyor. Mezunlarımızın verdikleri tavsiyeler çok önemli ve ben de anlatılan tecrübelerin her birinin altına imzamı atarım. Mesela zaman yönetimi, kendini bilme, çok önemli konulardır. Aynı zamanda mezunlarımızla buralarda buluşmak, başarılarını görmek, bizleri çok mutlu ediyor. Etkinlikte emeği geçen herkese ve bizlere vakit ayırdıkları için mezunlarımıza çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Etkinlik soru-cevap bölümünün ardından, katılımcılara plaket takdim edilmesiyle sona erdi.

 

Haber: Kerem Osman Gökkür (BHİ/RATAM)

9 Aralık 2021