Kocaeli Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen "5. Uluslararası İpek Yolu Akademik Çalışmalar Sempozyumu", 16-17 Eylül 2021 tarihlerinde gerçekleştiriliyor.
Kocaeli Üniversitesi ev sahipliğinde; Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Kapadokya Üniversitesi, Japonya Kobe Üniversitesi, Sırbistan Belgrad Üniversitesi, Rusya Moskova Lomonosov Devlet Üniversitesi ve Uluslararası Akademik Forum (IAFOR) destekleriyle düzenlenen "5. Uluslararası İpek Yolu Akademik Çalışmalar Sempozyumu", çevrimiçi olarak 16-17 Eylül 2021 tarihlerinde düzenleniyor.
Onursal Başkanlığını Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü'nün, Sempozyum Başkanlığını ise Belgrad Üniversitesi Filoloji Fakültesi'nden Prof. Dr. Ljilljana Markovi?'in yaptığı ve organize komitesinde üniversitemizden Prof. Dr. Gencay Zavotçu ile Doç. Dr. Serhat Küçük'ün yer aldığı "5. Uluslararası İpek Yolu Akademik Çalışmalar Sempozyumu", yapılan açılış töreni ile başladı.
5. Uluslararası İpek Yolu Akademik Çalışmalar Sempozyumu
16 Eylül 2021
Kendi çapında dünyadaki en büyük organizasyonlardan birisi olma ve dünyanın farklı kesimlerinden akademisyenleri buluşturması yönüyle büyük öneme sahip olan sempozyumun açılışında, Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elşen Veli, Belgrad Üniversitesi Filoloji Fakültesi'nden Prof. Dr. Ljiljana Markovi?, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nden Prof. Dr. Filiz Kılıç, Uluslararası Akademik Forum Başkanı Dr. Joseph Haldane, Prof. Dr. Olja Arsenijevi?, Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gencay Zavotçu ve Bursa Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Nilüfer Karakoç sempozyumun hayırlı olmasını dileyerek duygu ve düşüncelerini paylaştılar.
Çin'den başlayarak Anadolu ve Akdeniz aracılığıyla Avrupa'ya kadar uzanan dünyaca ünlü ticaret yolu olan İpek Yolu'nun ve İpek Yolu üzerindeki coğrafyaların tarihi, kültürel, ekonomik, siyasi, sosyal ve edebi olarak incelenmesi amaçlanan "5. Uluslararası İpek Yolu Akademik Çalışmalar Sempozyumu"nda iki gün boyunca 103 katılımcı 80 bildiri sunacak.
İnsan ve Toplum Bilimleri alanına giren bütün konular yan sıra sempozyum konu başlıkları; Dil ve Edebiyat Çalışmaları, Sosyal Bilimler (Tarih-Coğrafya-Sanat Tarihi), Matematik ve Fen Bilimleri, Mühendislik, Tıp, Spor Bilimleri, Felsefe, Sosyoloji, Psikoloji, Antropoloji, Uluslarası İlişkiler, Kamu Yönetimi, Filoloji, Dilbilim, Eğitim Bilimleri, Kütüphanecilik, Müzecilik, Teoloji, İktisat, İşletme ve Turizm'den oluşuyor.