Paydaşları arasında Kocaeli Üniversitesi’nin de bulunduğu Yapay Zeka Yaz Okulu-YAZSUM 2021 eğitimleri 1-3 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Kocaeli Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi- Cerrahpaşa, Yalova Üniversitesi, Hindistan CT Üniversitesi ve Pakistan Lahore Teknoloji Üniversitesi iş birliğinde çevrimiçi olarak gerçekleştirilen Yapay Zeka Yaz Okulu-YAZSUM 2021 programının açılışına Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, İstanbul Üniversitesi- Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın ve Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci katılım gösterdi.

“Ülkemizin Dijitalleşmede Öncü Konuma Gelmesi Büyük Önem Taşımaktadır
Alanlarında yetkin öğretim üyeleri ve uzman eğitmenler tarafından seminer ve eğitimler verilen, yapay zekanın güncel kullanım alanlarının da paylaşıldığı Yapay Zeka Yaz Okulu-YAZSUM 2021’in açılışında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, eğitimin hayırlara vesile olmasını temenni ederek, “Tarihsel sürece baktığımızda dönemsel olarak belli faaliyetlerin ön plana çıktığını görürüz ancak ön plana çıkan unsurlar farklı olsa da her birinin itici gücü ve tetikleyicisi dönemin teknolojisi ve bilimsel bilgisidir. Bugünün bilimsel bilgiye yön veren unsuru ise gittikçe dijitalleşen, özellikle pandemi sonrası dijitalleşmek zorunda kalan dünyada bilgisayar teknolojileri ve bağlı alanlardır. Bu alanda hızla ilerleyen dünya, önümüze büyük fırsatlar ve imkanlar doğurmuştur. Bunun temelinde, insan zekasının yaratıcılığı ile makine arası ilişkide entegrasyonun giderek artması yatmaktadır. Dünyadaki ilk endüstri devriminin çeşitli sebeplerle kaçıran ülkemizin ise bu yeni dönüşüme adapte olarak hızla ayak uydurması, öncü konuma gelmesi büyük önem taşımaktadır.” dedi.

Yapay Zeka Yaz Okulu - YAZSUM 2021
Kocaeli Üniversitesi
basın ve halkla ilişkiler
iletişim
bilgi edinme birimi
fotoğraf
grafik/tasarım
halkla ilişkiler ve tanıtım
E-GAZETE
Haber Merkezi
1 Eylül 2021
“Yapay Zeka Her Alanda Önemli İmkanlar Sunuyor”
Yapay zekanın gün geçtikçe insan hayatı için oldukça kritik alanlarda egemen unsur olduğuna dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. Hülagü, “Tıp, mühendislik, ekonomi, sosyal bilimler dahil bir çok alanda hayatımıza giren yapay zeka; bugün tıp alanında kanser araştırmaları, genel ve mikro cerrahi, tıbbi görüntüleme alanlarında yapay zeka bizlere inanması güç imkanlar sunmaktadır. İmkanlar ve katma değer bu denli üst düzeydeyken ülkemizin bu alanda önemli atılımlar yapıyor olması da bizler için gurur verici bir durumdur. Bu atılım için de tabiki bu alanda yeterli eğitimi almış bireyleri yetiştirebilmek önem arz etmektedir. Ülkemizin değerli üniversitelerinin işbirliği ile ortaya koymuş olduğu bu yaz okulu bu alandaki yetişmiş personel ihtiyacına en iyi biçimde karşılık verecektir. Bugün bu eğitimlere katılan tüm katılımcılara başarılar diliyor, böyle bir alanda her yönüyle kapsayıcı eğitim planını düzenleyerek kıymetli bilgilerini aktaran öğretim üyelerine ve eğitimcilere teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

40’tan Fazla Akademisyen, 1000’den Fazla Öğrenci Yaz Okulu’na Katıldı
Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü’nün yaptığı konuşmanın ardından, açılış konuşmalarında İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sevinç Gülseçen, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın ve Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci Yapay Zeka ile ilgili görüşlerini ilettiler. Hindistan CT Üniversitesi’nden Prof. Dr. Rashmi Gujrati, ABD Washington Üniversitesi-St. Louis’den Dr. Salih Tütün ve Pakistan Lahore Teknoloji Üniversitesi’nden Prof. Dr. Tauseef Aized’in davetli konuşmacı olarak yer aldığı Yapay Zeka Yaz Okulu-YAZSUM 2021’de 40’tan fazla akademisyen ve eğitmen ders verdi. Çeşitli paneller ve seminerlerin de düzenlendiği yaz okulundan 850’nin üzerinde lisans, 150 üzerinde lisansüstü öğrenci faydalandı.

Yapay zeka uygulamalarında yeni eğilimler temasıyla gerçekleştirilen yaz okulunda Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi, Yapay Zeka ve Etik, Evrişimsel Sinir Ağları, Makine Öğrenmesi ve R Dili Uygulaması, MATLAB ile Yapay Zeka Uygulamaları, Pyhton ile Yapay Zeka Uygulamaları, Yapay Zekanın Sağlık, Finans, Mühendislik Uygulamaları, Veri Madenciliği, Metin Madenciliği, Veri Görselleştirme konularında eğitimler verildi.