"Genç İstihdama Kayıt(dışı)sız Kalma" projesi Kocaeli ili genelinde öğrenim gören öğrencilerin kayıtdışı istihdamın zararları ile ilgili bilgilendirilmesini ve Sosyal Güvenlik Kurumu'nun kayıt dışı istihdam ile mücadelesine destek verilmesini kapsamaktadır.

Kocaeli Üniversitesi yürütücülüğünde, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Sanayi Odası, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'nın destekleri ve Posco Assan'ın proje iştirakçisi konumunda olduğu "Genç İstihdama Kayıt(dışı)sız Kalma" projesinin lansman toplantısı dün (05.10.2016) Emex Otel'de gerçekleştirildi.

Proje yürütücülüğünü Doç. Dr. Selçuk Koç'un yaptığı projenin lansman toplantısına Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Vali Yardımcısı Derviş Ahmet Set, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, Prof. Dr. Ahmet Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zekeriya Özak, KOÜ Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Fatih Akbulut, Kocaeli Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Çınar Ulusoy, projeyi destekleyen kurumların temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Lansman toplantısı açılış konuşmalarında Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, "Ülkemizin önemli sorunlarından olan kayıt dışı istihdam konusuna değinerek özellikle gençlerimizin yani ülkemizi daha iyi yerlere getirecek değerlerimizin, kayıt dışı istihdam konusunda bilinçlendirilmesini amaçlayan bu projenin, konuya ilişkin büyük katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.

Vali Yardımcısı Derviş Ahmet Set, kayıt dışı çalışanların büyük sorunlar yaşayabileceğini ve bu durumun hem ailelerini hem de toplumu etkileyeceğini belirterek, "Kocaeli Üniversitesi'nin yürütücülüğünde gerçekleşecek olan bu projenin ilimiz ve ülkemiz için örnek olacağını umuyorum" dedi. Türkiye'nin güçlü bir ekonomik düzeyde olduğunu, yapısal çözümler üreten bir ülke haline geldiğini söyleyen Başkanvekili Özak ise, "Son yıllarda başta İŞKUR olmak üzere, istihdama yönelik tüm kurumlarımız seferber oldular. Binlerce insanın emeği ve zekasını değerlendiriyor ve işsizlik oranını düşürüyoruz. Kayıt dışı ekonomisi bitmeye yakın bir Türkiye için çalışmalara devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Kocaeli Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Çınar Ulusoy, kayıt dışı çalışmanın hem çalışana hem de ülkeye büyük zararları olduğunu aktararak, "Ülkemizde 10 milyona yakın kayıt dışı çalışanımız mevcut. Bunu önlemeye yönelik ülkemizde pek çok proje mevcut. Bu proje de hem kayıt dışının bitmesine hem de bu kapsamda yapılan diğer projelere destek verecektir. Özellikle sanayinin merkezi olan Kocaeli'ye çok faydalı olacaktır. AB projesinin ilimizde hayata geçirilmesinde yürütücüsü olan başta Kocaeli Üniversitesi olmak üzere destek verenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Kayıt dışı istihdamın ülkemizin en büyük sorunlarından bir tanesi olduğunun altını çizen Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Selçuk Koç, kayıt dışı çalışmanın direk olarak devlete dolaylı olarak da milletimize zarar verdiğini anlattı. Projenin teknik sunumunu da gerçekleştiren Doç. Dr. Koç, "Kocaeli Üniversitesi'nin öğrenci sayısı açısından Türkiye'nin en büyük üçüncü üniversitesi olması ve Kocaeli'nin Türkiye ekonomisindeki yeri dikkate alındığında projenin üniversitemiz ve bölgemizde gerçekleştiriyor olması pilot bir uygulama ve diğer bölgeler için örnek teşkil edecek bir sonuç sağlayacaktır. Proje kapsamında kamuoyunu özelde Kocaeli Üniversitesi öğrencilerini bilgilendirecek içerikler sunmanın yanı sıra, ulusal ve uluslararası çalıştaylarla yeni yönelimler kazandırılması sağlanacaktır" ifadesinde bulundu.

Kocaeli Üniversitesi
basın ve halkla ilişkiler
iletişim
bilgi edinme birimi
fotoğraf
grafik/tasarım
halkla ilişkiler ve tanıtım
E-GAZETE
Haber Merkezi
Genç İstihdama Kayıt(dışı)sız Kalma Projesi Lansman Toplantısı Yapıldı