Türkiye'ye döndükten sonra Şanlıurfa Suruç'ta 2 sene kaymakamlık yaptım ve ardından Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği görevi tebliğ edildi ve o görevi kabul edip Doğu Marmara Bölgesinde Genel Sekreterlik olarak hizmetimiz oldu. Sayın Rektörümüz, rica ettiler beraber çalışalım diye biz de tabi seve seve kabul ettik. Kocaeli Üniversitesi, Kocaeli'nin en önemli değerlerinden birisidir, buraya hizmet etmek bizim için bir şereftir. Üniversiteye geldikten sonra akademik çalışmalarıma tekrar başladım. Bu vesileyle de Yardımcı Doçent olarak akademik çalışmalara devam ediyoruz. Uzmanlık alanımız Kamu Yönetimi ve Yerel Yönetimler. Ayrıca kentleşme konularında çalışma yapıyoruz. Kocaeli Üniversitesi büyük bir aile ben de bu ailenin içinde olmaktan gurur duyuyorum" dedi.
Her tecrübenin insana bir şeyler kattığını belirten Fatih Akbulut, görevleri sırasında karşılaştıkları ile anlatarak, kaymakamlığı sırasında ilçedeki tüm kuruluşların daha iyi bir şekilde çalışması için elinden geleni yaptığını kaydetti. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'ndaki görevi sırasında yaptıkları projelerden de bahseden Akbulut, bütün bu tecrübelerden yaşamının her alanında faydalandığını kaydetti.
Yrd. Doç. Dr. Akbulut, Kocaeli Üniversitesi'nin büyük bir kuruluş olduğunu, üniversitede 78 bin lisans öğrencisinin, 5 bin 400 yüksek lisans ve bin 200 doktora öğrencisinin olduğunu ve bu rakamların Kocaeli Üniversitesi'nin öğrenci sayısı bakımından en büyük 3-4 üniversiteden biri yaptığını söyledi.
Genel Sekreterlik olarak görevlerinin, idari işleyişin doğru olarak işlemesini sağlamak olduğunu ifade eden Fatih Akbulut, üniversitenin ayrıca bir araştırma merkezi olduğunu ve geçmişteki tecrübelerini şu an çalışma ortamında paylaştığını kaydetti.
Çalışmaları kapsamındaki başarılarından bahseden Akbulut, "Sonuç odaklı çalışmayı seviyorum. Boş uğraşla zaman harcamak mantıklı değil. Bütün genç arkadaşlarıma da proje odaklı çalışmalarını tavsiye ediyorum. MARKA'da da üniversitemizde de hocalarımızı proje bazlı çalışmalara yönlendirerek katma değeri yüksek işler yapılması için yardımcı olduk. Üzerinde çalıştığımız birkaç projemiz var. Takip edilmeyen hiçbir iş sonuca varmıyor. Çalışıp üretmediğimiz zaman bizden sonra ki kuşakların geleceğinden çalmış oluyoruz" dedi.
Üniversite-Sanayi işbirliği hakkında da konuşan Fatih Akbulut, Kocaeli'nin, Türkiye dış ticaretinin yaklaşık yüzde 13'ünü gerçekleştiren yer olduğunu bu bağlamda Kocaeli Üniversitesi Meslek Yüksek Okulları'nın sanayide ara eleman konusunda önemli bir yer edindiğini ifade etti. Üniversitenin 21 tane Meslek Yüksek Okulu olduğunu kaydeden Akbulut, okullardan mezun olan öğrencilerin hemen iş bulabilir bir hale gelmesinin sanayici ve üniversite tarafından istenen bir durum olduğunu ifade etti. Bu konudaki çalışmaların iyi sonuçlar verdiğini belirten Akbulut, meslek yüksek okullarının yanı sıra Teknoloji Fakültesi'ndeki öğrencilerin eğitimlerinin bir dönemlerini sanayide staj yaparak geçirdiğini bunun da sanayiciler için faydalı bir durum olduğunu kaydetti. Yrd. Doç. Dr. Fatih Akbulut, Üniversite'de yaklaşık bin 500 civarında yabancı öğrenci olduğunu fakat bu rakamın üniversitemiz için yeterli olmadığını ve bu konuda çalışmaların sürdüğünü ifade etti.
Kocaeli Üniversitesi'nin belediyeler ile ortak yürüttüğü projelerden bahseden ve belediye yöneticilerine teşekkür eden Akbulut, otobüs seferlerinin düzenlenmesi ve B Kapısı Üst Geçidi projelerinin belediye ile yapılan görüşmelerin ardından gerçekleştirildiğini söyledi. Akbulut, A ve B Kapılarının ve Tıp Fakültesi ile üniversite arasında yolun genişletileceğini açıklayarak burada oluşan kalabalığın sona ereceğini kaydetti. Tıp Fakültesi Hastanesi'nin önüne bir poliklinik binası ve otopark yapılacağını da açıklayan Akbulut, üniversiteye KOÜ Store ve Üniversiteli Pazarı'nın kurulacağını ifade etti.
Akbulut, Üniversiteli Pazarı'nın faaliyetleri hakkında da konuştu. Gençlerin bu pazarda kitaplarını satabileceklerini, çeşitli toplantılar yapabileceklerini aktaran Fatih Akbulut, ayrıca KOÜ Store'da da hediyelik eşyalar satın alabileceklerini dile getirdi. Akbulut, bu yapıyı hastane ile üniversite arasındaki bölgeye yapmalarının nedeninin hastaneye gelen insanların buradan alışveriş yapmalarını sağlamak olduğunu söylerken bu projeyle beraber Kent-Üniversite birleşmesinin de sağlanacağını kaydetti.
Yeni eğitim-öğretim yılında, geçtiğimiz senelerde Anıtpark Yerleşkesi'nde hizmet veren ÜNİBEL'in, tekrardan hizmete geçeceğini belirten Akbulut, Tıp Fakültesi Hastanesi'nde klinik araştırmaların yapılacağı laboratuvarların genişletileceğini, Mühendislik Fakültesi'nde ilave derslik projelerinin olduğunu ve kütüphanedeki havalandırma sistemlerinin yenilendiğini belirtti.
Kocaeli Üniversitesi'nin tercih edilme nedenlerinden ve üniversitenin imkanlarından bahseden Kocaeli Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Fatih Akbulut, üniversitenin İstanbul'a yakınlığının avantaj olduğunu; kütüphane, spor salonu, kitaplar ve e-kitapların, yerleşke içinde ring servisleri gibi imkanların yanında, proje birimleriyle öğrencilere yurtdışı eğitimi imkanı sağladıklarını bu tip imkanların da öğrencilerin Kocaeli Üniversitesi'ni tercih edilen bir üniversite yaptığını söyleyerek öğrencilerin daha iyi eğitim görmesi için çalıştıklarını kaydetti.
Haber: Esat Öztürk (Radyo K.İ.)
Güne Bakış'ta "Kocaeli Üniversitesi" hakkında konuşuldu. Helin Kaya ve Çağdaş Dandan'ın sunduğu Güne Bakış programına bugün Kocaeli Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Fatih Akbulut konuk oldu.
Yrd. Doç. Dr. Akbulut, konuşmasına kendisinden bahsederek başladı. Akbulut, "1978 İzmit doğumluyum. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi bitirdikten sonra Mülki İdare Amiri olarak mesleğe başladım. Birkaç sene çalıştıktan sonra devlet bursuyla İngiltere'ye gittim. Burada kamu yönetimi alanında yüksek lisans yapıp Türkiye'ye döndüm. Ardından Ordu'nun bir ilçesinde ve Batman Sason'da kaymakamlık yaptım. İçişleri Bakanlığı'ndan verilen görev üzerine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi için birkaç kaymakam arkadaşımla beraber Kocaeli'ye geldik. Burada da 2 sene kadar görev yaptım. Ardından Düzce Gümüşova'da kaymakamlık yaptım ve Amerika'ya devlet bursuyla giderek Eyalet ve Bölge yönetimleri konusunda eğitimler aldım.