Kocaeli Üniversitesi
basın ve halkla ilişkiler
iletişim
bilgi edinme birimi
fotoğraf
grafik/tasarım
halkla ilişkiler ve tanıtım
E-GAZETE
Haber Merkezi
Kocaeli Üniversitesi yürütücülüğünde, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Sanayi Odası, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'nın destekleri ve Posco Assan'ın proje iştirakçisi konumunda olduğu "Genç İstihdama Kayıt(dışı)sız Kalma" projesi kapsamında üniversitemizde bir seminer gerçekleştirildi.

Kocaeli ili genelinde öğrenim gören öğrencilerin kayıtdışı istihdamın zararları ile ilgili bilgilendirilmesini ve Sosyal Güvenlik Kurumu'nun kayıt dışı istihdam ile mücadelesine destek verilmesini amaçlayan "Genç İstihdama Kayıt(dışı)sız Kalma" projesi kapsamında dün (25.10.2016) Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde Pamukkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kamil Orhan tarafından "Güvenle İlerle" adlı bir seminer gerçekleştirildi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği seminerin açılışını proje yürütücüsü Doç. Dr. Selçuk Koç yaptı. Doç. Dr. Koç, konuşmasında projenin başarılı bir şekilde sürdürüldüğünü ve oldukça yoğun bir ilgi gördüğünü aktardı.

İş hayatına adım atarken kişisel gelişim ve kayıtlı çalışmanın kişiye kazanımları ile ilgili bilgiler veren Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kamil Orhan, seminerinde öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulundu. Öğrencilere, pek çok fırsatın kapılarını çalacağını ancak buna hazır olmaları gerektiğinin altını çizen Doç. Dr. Orhan, "Çaba, emek, özgüven, kendine inanmak, başarılı bir kariyer için kilit noktalar. Öncelikle ne istediğinizi bilmeli ve isteğinize göre hareket etmelisiniz" dedi. Öğrencilik yıllarını iyi değerlendirmeleri gerektiğini belirten Doç. Dr. Orhan, "Üniversiteden sonra iş hayatına girdiğinizde zorlanmamak istiyorsanız, bu yılları iyi değerlendirin. Üniversite hayatınız boyunca bir projede yer almış olun, zorunlu olmasa da gönüllü staj yapın, kendinizi geliştirin, artık teknoloji çok gelişti, günümüzde kitaplara ulaşım çok daha kolay" ifadesinde bulundu.

Çalışma hayatında en önemli konunun sigortalı çalışma olduğunu aktaran Doç. Dr. Orhan, "Bir işyerinde bir saat bile çalışsanız, sigortalı olmak zorundasınız. Deneme sürecinde sigortasız çalışma gibi bir durum söz konusu değildir. Yasa bize sigortasız çalışamazsınız diyor. Kırmızı ışıkta geçmek nasıl bir suç ise, sigortasız işçi çalıştırmak da bir suçtur. Kayıt dışı çalıştığınız her an hem kendinize, hem ailenize, hem çevrenize hem de devletinize ciddi kayıplar veriyor. Bir gün bile kayıt dışı çalışmak aslında kendinize ihanet etmek demektir" şeklinde konuştu.

Kayıt(dışı)sız Kalma, Güvenle İlerle