Kocaeli ile üniversitemizi bütünleştirme çalışmalarının bir ayağı konumunda olan Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü Kültür Evi, bugüne kadar düzenlediği kurslarla adından sıkça söz ettiriyor. SEKAPARK' ta eğitim faaliyetlerini sürdüren KOÜ Rektörlüğü Kültür Evi'nde Kocaeli'nin sosyal ve kültürel dokusuna etki eden kurslar da veriliyor.

Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü Kültür Evi Müdürü Öğr. Gör. Yıldırım Karadeniz, Kültür Evi ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kültür Evi'nin 2015 yılında kaliteli bir eğitim vermek amacı ile eğitim-öğretim hayatına başladığını belirten Karadeniz, "En önemli kuruluş amacımız üniversite ve kent bütünleşmesini sağlayarak halkla iç içe olmaktır. Üniversitemizde görev yapan uzman akademisyenlerimizce içerisinde kültürümüzü barındıran kadim bir geçmişe sahip olan Geleneksel Türk sanatları ebru, tezhip, hat, minyatür türlerinin yanı sıra Türk musikisini içerisinde barındıran ney, bağlama gibi kurslar da veriliyor. Bunun yanında Osmanlıca ve Arapça derslerimizde mevcut." ifadelerini kullandı.

Kocaeli Üniversitesi
basın ve halkla ilişkiler
iletişim
bilgi edinme birimi
fotoğraf
grafik/tasarım
halkla ilişkiler ve tanıtım
E-GAZETE
Haber Merkezi
Kültür Evi; Kent ile Üniversiteyi Bütünleştiriyor
23 Ekim 2018
"Çocuklarımızı Geleneksel Sanatlarımıza Yönlendirmeliyiz"
Kültür Evi'nde verilen kurslar ile ilgili de bilgiler veren Öğr. Gör. Karadeniz, "Kurs başvurularında yoğun talep ile karşı karşıya kalıyoruz. Ancak daha iyi bir sanat eğitimi vermek için her kurs kontenjanımızı 10 kişi olarak belirledik." dedi. Yıldırım Karadeniz, Kursların her yaş grubundaki bireylere uygun seviyede verildiğine dikkat çekerek, "Maalesef toplumumuz Geleneksel Türk Sanatlarımız hakkında fazla bilgiye sahip değil. Bu eğitimler 7 yaşından itibaren verilirse birey kendi kültür ve sanatını tanımış olacak bu açıdan küçük yaşta çocuklarımızı bu alana yönlendirmek çok önemlidir." ifadelerini kullandı.

"Kültürümüze Yabancı Kalmamalıyız"
Kültür Evi olarak kent kültürüne büyük katkılar sağladıklarını vurgulayan Öğr. Gör. Yıldırım Karadeniz, "Kültür, kaynağını toplumdan alarak yine kültürel hizmetler ve etkinlikler ile topluma geri dönen bir yapıdır. Bu doğal bir döngüyü biz kültür evinde yaptığımız etkinlikler ile harekete geçiriyoruz. Özellikle bütün Kocaeli Üniversitesi öğrencilerini ve Kocaeli halkını kurslara katılmasalar dahi incelemek adına kültür evimize davet ediyorum. Çünkü toplumumuzdaki bireylerimiz kendi kültürüne, sanatına yabancı kalmamalılar. Kültürlerine sahip çıkmalılar" diyerek konuşmalarını tamamladı.

Haber: Simge Karataş (Radyo K.İ.)