Kocaeli Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü tarafından düzenlenen 'Bilimsel Konuşmalar'ın konuğu emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Gündüz Gökçe oldu.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi konferans salonunda bugün (03.10.2016) gerçekleştirilen ve beşincisi düzenlenen 'Bilimsel Konuşmalar' konferansını Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Yıldız, akademisyenler, öğrenciler ve sanatseverler takip etti. Prof. Dr. Gündüz Gökçe konferansında, 'Başlangıçtan Günümüze Sanatın Gelişimine Karşılaştırmalı Bir Bakış' adlı sunum gerçekleştirdi.
Prof. Dr. Gökçe konuşmasında, sanatın her zaman insanlar için var olduğuna dikkat çekerek, 20 bin yıl önce göçebe yaşayan insanların, yaşadıkları mağaraların duvarlarına resimler yaptıklarını söyledi. Prof. Dr. Gökçe, batı sanatının beşiği olarak görülen antik Yunan sanatından örnekler verdi. Antik Yunanistan'da sanata dair pek çok atılımın yapıldığını sözlerine ekleyen Prof. Dr. Gökçe, "Özellikle mimari alanda günümüze kadar pek çok binada Antik Yunan etkisini görebilmekteyiz" dedi.
Roma döneminde de mimari etkinin oldukça yaygın olduğunu dile getiren Prof. Dr. Gökçe, heykel, resim, müzik sanatının geçmişten günümüze değişimini örnekleriyle birlikte sundu. Rönesans dönemine ve karşıtı olan Barok sanatına da değinen Prof. Dr. Gökçe, Osmanlı döneminde resmin yerini minyatürün aldığını, Cami mimarisinin benzersiz olduğunu, günümüzde benzersiz Cami mimarilerine pek fazla rastlanmadığını, camilerin birbirlerine benzediğini belirtti. Prof. Dr. Gökçe son olarak son dönem sanat akımlarına değindi. Konferans sonunda Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Yıldız, Prof. Dr. Gündüz Gökçe'ye vermiş olduğu konferans sebebiyle teşekkür etti.