Kocaeli Üniversitesi Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde 17-18 Aralık 2019 tarihleri arasında Kocaeli Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Kulübü tarafından düzenlenen, "13. Kale Devinim" etkinliği gerçekleşti.
Geleneksel hale gelen ve bu sene on üçüncüsü düzenlenen etkinlik, sektörün önde gelenleri ile öğrencileri aynı platformda buluşturarak; katılımcılarına iş dünyası ile yakın ilişkiler kurma, kişisel gelişimlerine katkıda bulunma, çalışmayı hedefledikleri sektör ve departmanlar hakkında bilgi sahibi olma imkanı sağlıyor.
"İnsan İsterse Kuşaklar Arası Etkileşim Gerçekleşebilir"
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zerrin Aladağ, Steve Jobs ve arkadaşlarının Apple şirketini kurma sürecinden bahsederek, "Steve Jobs, Babby Bommer Kuşağından olmasına rağmen, fotoğrafını Z Kuşağının bir etkinliğinin broşüründe de görüyoruz. Dolayısıyla insan araştırınca ve isteyince kuşaklar arası geçiş ve etkileşimin mümkün olduğunu söyleyebiliriz. Steve Jobs'ın hayatına baktığımızda, 1972 yılında üniversiteye giriyor ve akademik hayata uyum sağlayamadığı için okulu bırakıyor. Daha sonra video oyunları yapıyor ve bir atari şirketinde teknisyen olarak çalışmaya başlıyor. Bu dönemde ev yapımı bilgisayar toplantılarına düzenli şekilde katılan Steve Jobs ve Steve Wozniak birlikte ilk keşiflerini yapıp 1 Nisan 1976'da Apple'lı resmi olarak kuruyorlar. 1977'de Apple şirketleştiriliyor ve Apple 2 piyasaya sürülüyor. 1993 yılına kadar çeşitli iyileştirmelerle aynı modeli üretiyorlar. 1977 ve 1993 arasındaki dönemde inişli çıkışlı süreçler yaşanıyor. 2000 yılında ise Steve Jobs Apple'ın CEO'su oluyor." şeklinde konuştu.
Sektörel tecrübelerin paylaşıldığı etkinliğin ilk günkü konuşmacıları; Münazara ve Hitabet Derneği Başkanı ve Okul Dışı Kurucusu Yavuz Yiğit, Pazarlama ve Proje Yönetimi Uzmanı Dr. Alp Par, shifdelete.net Kurucusu Hakkı Alkan, Özgörkey Otomotiv Müdürü Toygun Tunçer, Extra Loyalty Solutions Kurucusu Levent Eryiğit ve İrem Tüzünalper oldu.
"Her Dönemde Üst Jenerasyon Alt Jenerasyonu Eleştirir"
Etkinlikte konuşan Münazara ve Hitabet Derneği Başkanı ve Okul Dışı Kurucusu Yavuz Yiğit kuşaklara ve kuşakların oluşumundaki sosyal etkilere değinerek, "Bu salonda beni dinleyen gençler ileride aynı ortamda yer aldığı, aynı ortamda çalıştığı, kendilerinden farklı kuşaktan olan bireylerle sorun yaşayacaklar. Özellikle üst jenerasyonla uyum sağlamakta zorlanacaklar. Bu yüzden kuşakların analizi çok önemlidir." ifadelerini kullandı.
Etkinliğin ikinci gün konuşmacıları ise ING İnsan Kaynakları Transformasyon Projeleri Lideri Doğuşcan Oto, Doğuş Otomotiv İnsan Kaynakları Yetkilisi Simge Ofluoğlu, Ak Gıda İnsan Kaynakları Müdürü Mustafa Deniz ve Satın Alma Yöneticisi Öznur Ergül oldu. Etkinlik, Okuyucu-Anlatıcı Melis İşiten'in gerçekleştirdiği "Devinimin Esası: Kişinin dönüşümünde Saklıdır" başlıklı oturumun ardından konuşmacılara ödül verilmesi ile sona erdi.
Haber: Ahmet Can METİN (Radyo K.İ)
13. Kale Devinim
19 Aralık 2019