Kocaeli Üniversitesi yürütücülüğünde, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Sanayi Odası, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'nın destekleri ve Posco Assan'ın proje iştirakçisi konumunda olduğu "Genç İstihdama Kayıt(dışı)sız Kalma" projesi kapsamında üniversitemizde seminer gerçekleştirildi.

Kocaeli ili genelinde öğrenim gören öğrencilerin kayıtdışı istihdamın zararları ile ilgili bilgilendirilmesini ve Sosyal Güvenlik Kurumu'nun kayıt dışı istihdam ile mücadelesine destek verilmesini amaçlayan "Genç İstihdama Kayıt(dışı)sız Kalma" projesi kapsamında dün (20.12.2016) Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde ikinci seminer düzenlendi.

Genç İstihdama Kayıt(Dışı)sız Kalma sloganıyla, 'Kayıtdışı İstihdam ve Hayat Okulu' ismini taşıyan seminere konuşmacı olarak, dünyaya nam salan taksici İhsan Aknur katıldı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği seminerin açılışını proje yürütücüsü Doç. Dr. Selçuk Koç yaptı. Doç. Dr. Koç, konuşmasında kayıtdışı istihdamı engellemek ve buna yönelik bilinç oluşturmak amacıyla yapılan projenin bugüne kadar kat ettiği mesafe ve proje kapsamında yapılan çalışmalardan bahsetti. Doç. Dr. Koç, "Düzenlediğimiz seminer ve eğitimlerde, farklı kesimlerden farklı insanların kayıt dışı istihdamı anlatmasının faydalı olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Seminerde ise uzun yıllardır İstanbul'da taksicilik yapan ve ülkemize gelen turistlere rehberlik ederek, onlara ülkemizin güzelliklerini gösteren İhsan Aknur, tecrübelerini aktararak, öğrencilere tavsiyelerde bulundu. İnsanın mutlaka bir hedefi olması gerektiğini belirterek sözlerine başlayan Aknur, 1982 yılında İngilizce kursuna gittiğini, pratik yapabilmek için de turistlere diyalog kurmaya başladığını aktaran Aknur, "Hedefsiz olursanız hiçbir şey başaramazsınız. Ortaokul terk olmama rağmen ben kendimi geliştirdim ve şuan web sayfası yapmak için HTML öğreniyorum. Bilgi insana güç kazandırır" dedi. Gezdirdiği turistlerin düşüncelerini paylaştıkları anı defterleri de oluşturduğunu söyleyen Aknur, "3000 turistin anılarının yer aldığı kitaplar oluşturdum. Burada onların duygu ve düşünceleri yer alıyor. Ülkelere göre ayrılmış 28 anı defterinden oluşuyor" ifadesinde bulundu.

Seminer sonunda İhsan Aknur, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Haber: Tolga Nehbit (BHİ)
Kocaeli Üniversitesi
basın ve halkla ilişkiler
iletişim
bilgi edinme birimi
fotoğraf
grafik/tasarım
halkla ilişkiler ve tanıtım
E-GAZETE
Haber Merkezi
Kayıtdışı İstihdam ve Hayat Okulu
Haberin videosu için tıklayınız.