Üniversite-kent kaynaşmasının en önemli ayaklarından birini oluşturan Kocaeli Üniversitesi Kültür Evi'nde alanında uzman öğretim üyeleri öğrencilerle buluşmaya devam ediyor. Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü Kültür Evi'nde "Hava Kirliliği ve Sağlık" adlı bir seminer gerçekleştirildi. Konuşmacı olarak Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çiğdem Çağlayan'ın yer aldığı seminere akademisyenler yoğun ilgi gösterdi.
Hava kirliliğinin sağlık üzerindeki etkilerinden bahseden Çiğdem Çağlayan, " Hava kirliliğine doğal olmayan bakterilerin aşırı ölçüde havada bulunması sonucunda hem insan sağlığının hem diğer canlıların yaşamını tehlikeye sokan durum diyebiliriz. Hava kirliliğine neden olan partiküller solunum yoluyla alındığında kan sistemine girerek vücudun her bölgesini dolaşabiliyorlar." ifadelerini kullandı.
Hava kirliliğinin dünya genelinde önemli bir sağlık sorunu olduğuna vurgu yapan Doç. Dr. Çağlayan, "Genel olarak baktığımızda dünya nüfusunun %92'sinin kirli hava soluduğunu görebiliyoruz. Dünya genelinde şehirlerin sadece %12'si, Dünya Sağlık Örgütü'nün 2008-2013 yılları arasında önerdiği partiküller maddenin sağlık için zararlı sınır sayısının altında. Bu kirliliğinin de sonucu olarak dünyada 3.7 milyon ölüm yaşanmış. Bu ölümlerin çocuğunun düşük ve orta gelirli ülkelerde meydana geldiği biliniyor." dedi.
Seminer, Kocaeli Üniversitesi Kültür Evi Müdürü Yıldırım Karadeniz tarafından Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çiğdem Çağlayan'a teşekkür belgesi verilmesiyle sona erdi.
Haber: Elif Ünlü (Radyo K.İ.)

Kocaeli Üniversitesi
basın ve halkla ilişkiler
iletişim
bilgi edinme birimi
fotoğraf
grafik/tasarım
halkla ilişkiler ve tanıtım
E-GAZETE
Haber Merkezi
KOÜ Kültür Evi'nde Hava Kirliliği Ele Alındı
21 Aralık 2018