Bilimden sağlığa, sanattan spora hayatın her alanında var olan, öğrenciyi merkezine alarak gerçekleştirdiği projelerle adından söz ettirmeye devam eden Kocaeli Üniversitesi, Üniversite-Yerel Yönetimler işbirliğinin güzel bir örneğini daha hayata geçirdi.
Kocaeli Üniversitesi ile İzmit Belediyesi işbirliğinde yapılan 'Üniversiteli Pazarı' bugün (13.12.2017) Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, üniversite yönetimi, il protokolü, akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla açıldı.
"Niteliksel Büyümeye Önem Veriyoruz" Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan açılışta konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Hülagü, geçen yıl temeli atılan Üniversiteli Pazarı'nın bir yıl gibi bir sürede hızla tamamlanarak hizmete girdiğini belirterek, "Üniversitemizdeki tüm projeler gibi planlı ve hızlı bir şekilde bitirilmesini öngördüğümüz bu proje kısa sürede tamamlanarak, kıymetli öğrencilerimize katkı sunmak üzere faaliyetlerine başlamıştır. 25. yılımızı kutladığımız bu senede fakülte, enstitü, meslek yüksekokulu ve konservatuarımızla ülkemizde en çok öğrenciye eğitim veren kurumlardan biri olmakla beraber, göreve gelişimizle birlikte niteliksel büyümeye daha fazla önem verme yoluna gittik.
Niteliksel büyümenin kriterleri olarak da kurumsallaşmayı, uluslararası alanda etkimizi arttırmayı, üniversitemizin gelirlerini fazlalaştırmayı, burs, sosyal imkanlar gibi üniversite kazanımlarını en üst seviyeye çıkarmayı belirledik. Bugün açılışını gerçekleştirmekte olduğumuz Üniversiteli Pazarı bu ihtiyaçlarımıza ve planlarımıza karşılık verecek şekilde İzmit Belediyemiz ile ortaklaşa gerçekleştirilen, bizlere gurur veren bir projedir" dedi.
"KOÜ'lü Olmak Kimliğine Büyük Katkı Sağlayacak" Üniversiteli Pazarı projesinin, üniversitemizin markalaşması adına önemli katkısı olacağına inandığını aktaran Rektörümüz Prof. Dr. Hülagü, "Yurtdışındaki üniversiteleri ziyaret edenler veya oralarda çalışma imkanı bulanlar tanık olmuşlardır ki, üniversite öğrencileri genellikle kendi kurumlarına ilişkin materyalleri kullanma eğilimindedir. Kendi üniversitelerinin giyim ürünleri, kırtasiye malzemeleri, spor aksesuarları, bir tür kurumsal aidiyet göstergesi olarak sıklıkla kullanılmaktadır.
Üniversiteli Pazarı'nın 25. yılımızda hedeflediğimiz "KOÜ'lü olmak" kimliğine büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Bununla beraber Vakfımızın gelirlerini arttıracak projelerin hayata geçirilmesine imkan sağlayacak olan bu alan, geçtiğimiz yıllarda 500 öğrenciye vermiş olduğumuz Vakıf bursumuzun daha iyi noktalara gelmesini sağlayacaktır.
Öğrencilere Hem Ekonomik Hem de Sosyalleşme Olanağı Sunacak Üniversiteli Pazarı'nın açık ve kapalı alan olmak üzere iki ana bölümde tasarlandığını söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. Hülagü, "Kapalı bölümde KOÜSTORE, toplantı salonu, İzmit Belediyesi ile ortaklaşa gençlik projelerini yürüteceğimiz GENÇ-İZ ofisleri yer alırken, açık alanlarda ise fuaye ve sergi salonu, öğrenci kulüp ve etkinliklerinin yapılabileceği nezih bir ortam yaratılmıştır. Aynı açık alanlarda öğrencilerimizin kullanılmış eşyalarını ya da kendi üretimlerini satışa çıkartabileceği alanlara da imkan tanınacaktır. Bu yolla öğrencilerimize hem ekonomik hem de sosyalleşme açısından önemli olanaklar sunulacaktır" şeklinde konuştu.
Projeler üretmeye devam edeceklerini vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Hülagü, "İnanıyorum ki üniversitemiz, kenti, öğrencisi, personeli ve milletiyle kucaklaşarak daha büyük projelere ve gelişmelere imza atacaktır. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz "üniversiteli pazarı" gibi projelerle öğrencisine daha çok temas eden, onunla sıkı sıkıya bağlı bir kurum olacaktır.
Böylesine güzel ve nitelikli bir projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen başta İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan olmak üzere herkese teşekkürlerimi sunuyor, vatanımıza, milletimize ve üniversitemize hayırlı olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum" dedi.
Rektörümüz, Üniversitesi-Kent İşbirliğine Büyük Önem Veriyor İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ise, "Gençler için yapılan böyle bir açılışta insanın heyecan duymaması mümkün değil. Türkiye'de ilk defa yapılan bu işin bu noktaya gelmesinde emeği geçen başta Rektörümüz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.
"Rektörümüz göreve geldiği günden beri Üniversite-Şehir işbirliğine büyük önem veriyor. Belediyemiz de üniversitemize ortaklaşa birçok alanda güzel çalışmalar yapıyor. Türkiye olarak yer altı kaynaklarımız fazla değil ama yer üstünde müthiş bir cevherimiz var. Siz gençler parladıkça bu ülke daha fazla değer kazanacak" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri Üniversiteli Pazarı'nın kurdelesini keserken kulüp stantlarını gezip KOÜSTRORE ve Genç-İz ofislerini inceledi.
Gençlere yeni bir yaşam alanı kazandırmayı amaçlayan ve Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan bu pazarda çok sayıda öğrenci tek çatı altında buluşarak kendilerine ait ürünlerin satışını yapabilecek.
Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi'nde yapılan Üniversiteli Pazarı, açık ve kapalı olmak üzere iki ana bölümden oluşuyor. 456 metrekaresi açık, 579 metrekaresi de kapalı olmak üzere bin 35 metrekarelik bir alan üzerine kullanım alanına sahip pazarda, KOÜSTORE, Kitap satış yeri, fotokopi merkezi, ortak kullanım alanları, İzmit Belediyesi'ne ait Genç-İz ofisi, satış yerleri, fuaye ve sergi salonunun yanı sıra, öğrenci kulüp ve etkinlik tanıtımlarının yapılabileceği açık alan yer alıyor.