Tüm bu gelişmelerin yanı sıra, üniversite-sanayi işbirlikleri noktasında da önemli projelere imza attıklarının altını çizen Rektörümüz, Teknoloji Transfer Ofisi’nde yaşanan dönüşümle üretilen projelerin hayata geçmesi oranında büyük bir artış yaşandığını, Üniversite-Sanayi ortaklığının en görünür noktalarından biri olan Teknopark AŞ’de de yeni düzenlemeler ile birlikte önemli gelişimler sağlandığını vurguladı. Bölgenin neredeyse tüm sanayi kuruluşları ile staj, ar-ge, ortaklık alanlarında işbirliği sağlandığını, sanayinin ihtiyaç duyduğu temel argüman olan yetişmiş iş gücünün sağlanmasında çalıştaylar düzenlenerek sonuçları uygulamaya alındığını sözlerine ekledi.

Kocaeli Üniversitesi olarak kente ve halka hizmet noktasında da önemli atılımlar yapıldığını söyleyen Rektörümüz, “KOÜSEM kapsamında verilen eğitimler ile sunulan teknik ve mesleki eğitimlerin yanı sıra, KOÜ Kültür Evi başta olmak üzere, vizyon projeleri ve kültürel toplantılar ile vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu projelere hayat verilmektedir.” dedi.

Kocaeli Üniversitesi’nin yeni hedefinin Araştırma Üniversitesi olmak olduğunu açıklayan Rektörümüz, “Kocaeli Üniversitesi, kentinin ortaya koymuş olduğu vizyonun şüphesiz ki bir parçasıdır ve nasıl ki sanayinin bir numarası, kentleşmenin örnek gösterildiği bir ilde yaşıyorsak, bu ilin adını taşıyan üniversite de aynı oranda güçlü ve kararlı olmak zorundadır. Bu kararlılıkla Kocaeli Üniversitesi önümüzdeki 4 yıllık süreç içerisinde Araştırma Üniversiteleri arasına girmeyi, ülkemizin bilim alanında dünyaya açılan kapısı olmayı hedeflemektedir.” ifadesinde bulundu.

Üniversitemizin ülkemize sunabileceği katma değeri arttırmaya yönelik projeler geliştirdiğini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Hülagü, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Üniversitemizde kurulan laboratuvar ve araştırma merkezleri, tıp alanında deneylere imkan tanıyan tesisler, ülkemizin 2023 ve 2071 hedefleri doğrultusunda atılacak adımlara destek olma niteliği taşımaktadır. Önümüzdeki 4 sene içerisinde, temellerini atmaya başladığımız araştırarak görünür olan üniversite konumuna gelmek en büyük hedefimizdir. Kocaeli Üniversitesi gibi genç ama köklü bir üniversite şüphe yok ki en kısa zamanda bu mesafeyi kat ederek hayal ettiği, planladığı noktaya hızla ulaşacaktır. Türkiye’nin ilk on sonrasında da dünyanın sayılı üniversiteleri arasında yer almak en önemli hedeflerimizdendir.

Bugüne kadar gittiğimiz yolda bizlerden desteğini hiç esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, yanımızda olan herkese en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum. Aziz milletimizin kaynakları, Kocaelimizin desteği ile üniversitemiz 2023 yılında parlayacak en yüksek hedeflere tüm paydaşlarımızın desteği ile ulaşacaktır.”

Üniversitemizin geçmiş dönemini değerlendirmek ve gelecekteki vizyonunu ortaya koymak maksadıyla Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü'nün sunumuyla gerçekleştirilen “KOÜ Vizyon 2023” toplantısı bugün (13.12.2018) Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Toplantıya Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, il protokolü, rektör yardımcıları, dekanlar ile çok sayıda akademik ve idari personel katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, KOÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Enver Mete Aslan ve Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Kenan Serhat İnce öncülüğünde Türk Müziği Bölümü tarafından müzik dinletisi sunuldu. Öğr. Gör. Yüksel Abdikoğlu öncülüğünde Kocaeli Üniversitesi Trabzon Yöresi Halk Oyunları ekibinin de özel bir gösteri yaptığı toplantıda, geçtiğimiz dört yıllık süreci konu alan tanıtım filmi gösterimi yapıldı.

Tanıtım filminin sona ermesiyle, üniversitemizin 2014-2018 dönemini değerlendirmek ve 2023 vizyonunu açıklamak üzere Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü sunumuna başladı. Bu kentin en gözde ve en güzide kurumlarından biri olan Kocaeli Üniversitesi’ne Rektör olarak atanmanın gururunu taşıdığını ifade ederek sözlerine başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Hülagü, “Göreve geldiğimiz günden bu yana tüm çalışma arkadaşlarım ve yönetimimizle beraber, Öğrenci Merkezli bir Üniversite ve Rektör Profili yaratmaya özen gösterdik. Eğitim noktasında mantaliteyi öğrenci odaklı belirlerken, öğrencinin temel ihtiyacı olan daha iyi bir eğitim alanında önemli çalışmalara imza attık.” dedi.

Eğitim kalitesini arttırma yolunda, yüksekokulları fakülteye dönüştürme çalışmaları gerçekleştirdiklerini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Hülagü, “Kocaeli Üniversitesi; 25 yıllık süre içerisinde; 18 Fakülte, 4 Yüksekokul, 21 Meslek Yüksekokulu, 3 Enstitü ve 1 Devlet Konservatuvarı ile hizmet veren dev bir kurum olmuştur. 14 farklı yerleşkede, 500 bin metrekare kapalı alanda; eğitim, sosyal, kültürel, sportif faaliyetlerini sürdüren, 80 bini aşkın öğrencisi ve 5 binin üzerinde personeli ile adeta orta ölçekte bir şehir büyüklüğüne ulaşan üniversitemiz, kentimizin gözbebeğidir.” açıklamasında bulundu.

2 binin üzerinde akademik personeli ve onların azmi sayesinde Kocaeli Üniversitesi’ndeki eğitimin önemli bir seviyeye erişmiş olduğunu aktaran Rektörümüz Prof. Dr. Hülagü, uluslararasılaşma noktasında da önemli adımlar atıldığını söyledi. KOÜ’de 1500’ün üzerinde uluslararası öğrenci olduğunu, bu sayıyı 5 bin seviyesine çıkarmayı hedeflediklerini vurgulayan Rektörümüz, her yıl ortalama 400 öğrenciye Avrupa’da öğrenci değişimi imkânı sunarak, yeni kültürleri tanımasına aracılık ettiklerini sözlerine ekledi. Rektörümüz Prof. Dr. Hülagü, eğitim alanında; Uluslararası İlişkiler Birimi’nin yeniden yapılandığını, lisansüstü öğrenci sayısını 6 bine çıktığını, KOÜSEM gelirlerinin 4 yıllık sürede 3 katına çıkartıldığını bununla birlikte Kocaeli Üniversitesi bünyesinde 2500 öğrenciye yemek bursu, 500 öğrenciye kısmi zamanlı çalışma imkanı ve KOÜ Vakfı’ndan son 4 yılda nakdi yardım alan öğrenci sayısının 1087’ye ulaştığını söyledi.

Üniversite olarak eğitim faaliyetlerinin araştırma faaliyetleri ile desteklenmesi gerektiğine inandıklarını ifade eden Rektörümüz, “Üniversitemiz geçtiğimiz dönem içerisinde bilimsel eser sayısında düzenli olarak bir yükseliş göstermiştir. Geçtiğimiz dönem içerisinde yurt içi ve yurtdışı bilimsel etkinlik ödeneklerini %400 arttırarak 1,6 milyon TL’lik destek verdiğimiz bir süreci geride bıraktık. Bu noktada üniversitemizin imkanlarını arttırarak daha fazla sayıda bilimsel gelişmeyi desteklemeyi ilke edinmiş bulunmaktayız.” şeklinde konuştu.

“Üniversitemizin eğitim öğretim alanındaki gelişiminin sürdürülebilmesi ve bilimsel faaliyetlerin arttırılarak gelişebilmesi; fiziki alanlar açısından ihtiyaçlara yanıt veren bir yerleşke ve rahat çalışma ortamı ile mümkündür.” diyen Rektörümüz çok sayıda yatırımın hayata geçirildiğini söyledi. Semahat Aracı adına Onkoloji ve Palyatif Bakım Merkezi’nin, Fen Edebiyat Fakültesi Ek Binası’nın, Deneysel Tıp Araştırma ve Uygulama Birimi’nin, Körfez Yerleşkesi Yeni Eğitim Binası’nın, Hereke Yerleşkesi Sosyal Tesisler, laboratuvar ve dersliklerin, Üniversiteli Pazarı ve KOÜSTORE’un, sulama göletinin, hastane önü yol genişletilmesinin, akıllı otobüs duraklarının tamamlandığını belirtti.

15 Temmuz Hain Darbe Girişimi sonrasında FETÖ/PDY Terör Örgütü ile yakınlığı tespit edilen, Özel Erkul Koleji’nin üniversitemize kazandırılarak, kahraman şehidimiz Astsubay Ömer Halisdemir’in adının verildiğini açıklayan Rektörümüz, “Bu binaların eğitim ve öğretime kazandırılması için gerekli tadilat işlemleri tamamlanarak hazır hale getirilmiştir.” dedi. Rektörümüz üniversitemizde tamamlanan diğer projeler arasında, B Kapı yenilenmesi ve üst geçit yapılması, Kütüphane, Öğrenci İşleri ve Kongre Merkezi iklimlendirme projesi, çeşitli yerlerde mescitler, Futbol Sahası ve Atletizm pisti, tenis kortlarının üstünün kapatılması, birçok binada engelli asansörü, Bati Yerleşkesi altyapı ikmal inşaatı ve E Kapı yapılması, Mühendislik Fakültesi amfi ve araştırma laboratuvarı, Spor Bilimleri Fakültesi yeni yemekhanesi, Arslanbey Yerleşkesi Kütüphane ve Öğrenci İşleri düzenlemesi yanı sıra KOÜ TV’nin yayın hayatına başladığını ve Radyo Kİ’nin daha geniş alanda ve daha nitelikli yayın yapma konusunda desteklendiğini sözlerine ekledi.

“Yerleşkemizin ihtiyaç ve sorunlarına yanıt veren projelerin yanı sıra kentimizin gözbebeği ve vatandaşlarımızla en çok temas ettiğimiz alan olan hastanemizde çok sayıda yenilik yapılarak hayata geçirilmiştir.” diyen Rektörümüz, Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne; Yeni ek Hemodiyaliz ünitesi kazandırıldığını, Gastroentroloji Endoskopi ünitesinin yeniden yapılandırıldığını, Radyoloji anjiyografi ünitesine yeni cihazların alındığını, Yeni Kardiyoloji Anjiyografi ünitesinin kurulduğunu, Radyasyon Onkolojisi Ünitesi’ne LİNAC cihazının alındığını, Çocuk Onkolojisi Ünitesi yeniden dizayn edildiğini, Yangın Merdivenleri yapılarak, acil durum asansörlerin hizmete girdiğini, 26 adet özel odanın hizmete açıldığını, ameliyathane, yoğun bakım üniteleri, laboratuvar, acil servis, yemekhane ve kafeterya hizmetlerinde yenilemeler yapıldığını söyledi.

Yapımı devam eden projelere de değinen Rektörümüz Prof. Dr. Hülagü, “Devam etmekte olan projelerimizden en büyüğü Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Ek Poliklinik binasıdır.” dedi. Yapımı devam eden projeler arasında; Enstitü Hizmet Binası ve Teknopark Ek Binası olduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Hülagü, “Devam etmekte olan projelerimizin yoğunluğu, Kocaeli Üniversitesi Ailesi’nden aldığımız güçle son derece hızla ilerlerken, istişareler neticesinde çok sayıda yeni projenin hayata geçirilmesi kararlaştırılmış, birçoğunda gerekli girişimler başlatılmıştır.” şeklinde konuştu. Rektörümüz önümüzdeki yıllarda, Katlı Otopark ve Camii, Hastane Oteli, Hereke Yerleşkesi Yeni Eğitim Binası, Seka’da Yeni Konservatuvar Binası, Umuttepe Gençlik Merkezi, AMATEM ve ÇAMATEM binaları, Diş Hekimliği Ek Binası, Onkoloji Hastanesi Ek Binası, Kandıra Meslek yüksekokulu Yeni Yerleşkesi gibi projeleri hayata geçirmeyi planladıklarını aktardı.

Kocaeli Üniversitesi
basın ve halkla ilişkiler
iletişim
bilgi edinme birimi
fotoğraf
grafik/tasarım
halkla ilişkiler ve tanıtım
E-GAZETE
Haber Merkezi
Rektörümüz Kocaeli Üniversitesi'nin 2023 Vizyonunu Açıkladı
13 Aralık 2018